Andries Fokkens wint Legeaënster biljarttitel

TERSOAL – Andries Fokkens is in poule A winnaar geworden van het 21ste Legeaënster Biljartkampioenschap gespeeld. Dorpshuis “De Tuolle” in Tersoal was vrijdag en zaterdag de speellocatie voor de in totaal 36 deelnemers. Fokkens hield Bauke Hofstra, die met 36 punten de hoogste serie noteerde, achter zich. Arend Scholten wist in poule E alle partijen te winnen.  De eerste prijswinnaars in de andere poules waren: Hendrik Nicolai (B); Rienk Kuipers (C); Kees Koopmans (D); Arend Scholten (E) en Andries Terpstra (F). Verdeeld over 6 poules werden 90 wedstrijden op 4 biljarttafels gespeeld. Geen partij verliep voorspelbaar, dus de spanning zat er lang in tijdens het toernooi. Spelers die vorig jaar minder succesvol waren gingen met een prijs naar huis en andersom. Dat is ook de charme van het toernooi. In de ‘zwaardere’ poules speelt men het liefst rustig en geconcentreerd en in andere poules wordt er wat dichter op het publiek gespeeld, waarbij zeker op...

Lees verder »