Bilgaard heeft wijkservicepunt

LEEUWARDEN – De officiële openingshandeling in het wijkcentrum van Bilgaard werd onlangs verricht door mevrouw Tineke Damsma, voorzitter van de Wijkvereniging Bilgaard. Zij werd bijgestaan door wethouder Ekhart van de gemeente Leeuwarden en de heer Van der Hoek, voorzitter raad van bestuur De Friesland zorgverzekeraar, de heer Jonkers, bestuurder Kwadrantgroep, en Dick Bootsma, Beheerder en Coördinator Wijkcentrum Bilgaard. Wat is het Wijkservicepunt Bilgaard? Het wijkservicepunt moet het punt worden voor wijkbewoners die een vraag hebben over hulp en dienstverlening. Ze hebben vervoer nodig, iemand die met hen meegaat naar het ziekenhuis, iemand die de tuin doet, iemand die helpt met een klus in huis, iemand die een lampje vervangt, die met hen komt wandelen of koken. Daarnaast kunnen wijkbewoners er terecht voor vragen over activiteiten in de wijk of andere vragen over de wijk. Ook thuiszorgorganisaties, het sociaal team of andere professionals die in de wijk werken kunnen voor hun...

Lees verder »