Burgemeester Van Bekkum feliciteert Platina echtpaar Groenewoud

DRACHTEN – Gerben Groenewoud en Minke Leickering stapten op 29 januari 1947 in het huwelijksbootje. Burgemeester Tjeerd van Bekkum kwam vanochtend langs om het paar te feliciteren met hun zeventigste trouwdag. Zondag was het precies zeventig jaar geleden dat Gerben Groenewoud (geboren op 5 oktober 1922 in Marrum) in het huwelijk trad met Minke Leickering (geboren op 24 maart 1924 in Hallum). Gerben Groenewoud deed vanaf de lagere school allerlei klusjes, waarna hij terecht kwam in de verzekeringen. Hij vond het echter maar niks, altijd maar langs de deuren. Daarom ging hij in 1956 bij Philips in Drachten werken. Hij werkte zich daar gestaag op en bleef er tot zijn pensioen. Minke Groenewoud ging na de lagere school aan het werk als huishoudelijke hulp, maar na de verhuizing naar Drachten kreeg ze een baan als bejaardenhulp. Het echtpaar kreeg twee dochters, van wie de oudste is overleden. Op dit moment zijn er vier...

Lees verder »