Derby Sneek-Heerenveen zaterdagavond

SNEEK  –  De Friese Derby tussen SWZ Boso Sneek en Heerenveen in de hoofdklasse A wordt zaterdagavond gespeeld. In september wist Sneek de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in Heerenveen met 1-2 te winnen. Tientallen meegereisde supporters zagen Age Hains Boersma en Wesley Tankink toen hun ploeg op een comfortabele voorsprong zetten en Kevin Regts namens de Feansters iets terugdoen. Nu ruim vier maanden later staat Sneek op de zesde plek in de Hoofdklasse A, terwijl Heerenveen, met een wedstrijd meer gespeeld, slechts drie ploegen onder zich heeft op positie dertien. De wit-zwart-gele formatie van Berry Zandink verloor al vijf wedstrijden op rij niet. Afgelopen weekend werd in een puike oefenwedstrijd derde divisionist Be Quick 1887 met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Het duel tussen Sneek en Heerenveen begint zaterdag om 19.30 uur en wordt gespeeld op het sportpark aan de Molenkrite. Na afloop verzorgt zanger Grutte Geart een...

Lees verder »