Diederik Stapel vertelt over klimmen uit diep dal

DRACHTEN – Diederik Stapel geeft maandag 6 februari om 20.00 uur een lezing in de Karmelklooster. De titel van zijn verhaal is ‘Wat bezielde mij? Wat bezielt me nu?’ Diederik Stapel (Oegstgeest 1966) studeert psychologie en communicatiewetenschap in Amsterdam en is jarenlang werkzaam in de universitaire wereld als (hoog)leraar, onderzoeker en bestuurder. In september 2011 komt er een abrupt einde aan zijn wetenschappelijke loopbaan als blijkt dat hij onderzoeksresultaten heeft aangepast en verzonnen.
Wat volgt is een diepe, existentiële val. Met behulp van vrienden, familie, therapie en zijn kennis van de psychologie heeft Diederik de afgelopen jaren geleerd zijn demonen te temmen. Hij wil zijn kennis, talenten, inzichten en ervaringen inzetten op een manier die goed en zinvol is. In de Karmelklooster vertelt Stapel zijn persoonlijke verhaal. Zonder zichzelf vrij te pleiten (in tegendeel) schetst hij zijn leven, de fouten die hij maakte en de lessen die hij leerde. Stapel hoopt...

Lees verder »