Drones uit Drachten winnen zwemwedstrijden

DRACHTEN – Luchtscoutinggroep de Drones uit Drachten heeft zes prijzen gewonnen op de zwemwedstrijden.  Elk jaar houdt regio Fryslân voor haar scouts de zwemwedstrijden. Dit jaar was Drachten vertegenwoordigd door Luchtscoutinggroep de Drones. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren er dit jaar geen individuele wedstrijden meer. ,,De organisatie heeft na flink wat jaren het roer omgegooid en dit jaar was het alleen maar mogelijk om in estafettevorm mee te doen”, aldus Jeroen Scholte, teamleider van de scouts. Het nieuwe concept, waarbij de deelnemers gezamenlijk de strijd aan gingen, viel in goede aarde bij de jeugdleden. De scouts uit Drachten gingen naar huis met maar liefst zes prijzen. Met hun hint naar het zomerkamp wist de leiding van de Welpen ook nog eens de prijs voor leukste thema in de wacht te slepen.

Lees verder »