Eerste ‘Mooie zondag’ in Leeuwarden | Fotoverslag

LEEUWARDEN – Twaalf Mooie Zondagen vinden dit jaar plaats in Leeuwarden. Het is een initiatief van de gezamenlijke culturele instellingen (DOLCI), de Stichting Binnenstadsmamangement, horeca en ondernemersverenigingen, Marketing Leeuwarden en Kunstkade. De eerste Mooie Zondag was op 29 januari jl. en het thema was ‘Vorstelijk genieten in Hofstad Leeuwarden’. Doel is om op deze laatste zondagen van de maand te zorgen voor een mooie en actieve binnenstad. Het is natuurlijk koopzondag, maar daarnaast zijn er op de Mooie Zondagen ook andere activiteiten. Wethouder Henk Deinum opende de eerste Mooie zondag. Daarna verzorgde Showband Takostu uit Stiens de aftrap. Er waren wandelroutes, soepworkshops, voorleesactiviteiten in de Kinderboekwinkel, er werden gedichten gemaakt en veel meer. Op het Zaailand was een grote Kunstmarkt. Het complete programma staat op www.mooileeuwarden.nl. Fotograaf Humphrey Paap schoot een aantal sfeerbeelden van de eerste ‘Mooie Zondag’.

Lees verder »