Eerste Vogelfestijn op de Naturij een groot succes

DRACHTEN – Kinderboerderij De Naturij  hield zondag samen met Vogelwacht It Súd voor het eerst het Vogelfestijn. Dit was meteen een groot succes en het was gezellig druk. Het Vogelfestijn kende allerlei leuke activiteiten rondom het thema Vogels, met voor elk wat wils. Kinderen konden onder begeleiding voor de vogels dennenappelgebak en voederhuisjes maken van lege melkpakken. Of ze konden nestkasjes van hout in elkaar zetten en deze verven en versieren. Uiteindelijk werden meer dan 70 bouwpakketten van hout in elkaar gezet. Verder was er elk uur een boeiende presentatie over de 10 meest voorkomende vogels. Aansluitend was er de mogelijkheid om onder begeleiding van een ervaren vogelaar vogels te spotten waarbij elk kind een verrekijker mee kreeg om niks te hoeven missen. Foto’s: Annemarie van der Veen Kinderboerderij De Naturij is met 150.000 bezoekers per jaar een van de grootste attracties in het noorden. Meer dan 7 hectare speelplezier met veel...

Lees verder »