FOTO’S | Pierrot Lunaire 2.0 maakt grote indruk in Podium Pingjum

PINGJUM – Ongeveer veertig bezoekers hebben zaterdag genoten van de voorstelling Pierrot Lunaire 2.0 in Podium Pingjum. Dat maakte volgens de organisatie grote indruk. Wat het publiek te zien en te horen kreeg, was een uitvoering van het in 1912 door Arnold Schönberg gecomponeerde Pierrot Lunaire. Dat is een stuk gebaseerd op eenentwintig gedichten die de relatie beschrijven tussen de klassieke clown Pierrot en de maan. Het betrof een soloperformance van de Russische sopraan Ekaterina Leventhal, die als Pierrot de harten van het publiek stal. Het unieke van de voorstelling zat in de toevoeging van beeldprojecties, gemaakt door Chris Koolmees. Die werden aangestuurd door de bewegingen van Ekaterina, wat betoverende beelden opleverde. Voor de pauze had Leventhal de luisteraars al meegenomen naar de periode voorafgaand aan het ontstaan van Pierrot Lunaire, door een aantal klassieke liederen te zingen van onder andere Shostakivich en Strawinsky. Zij begeleidde zichzelf daarbij virtuoos op...

Lees verder »