FOTO’S | Ruim driehonderd dansers actief op FK jazzdans in de Trije

FRANEKER – Bijna driehonderd jazzdansers van diverse Friese gymnastiekverenigingen hebben zaterdag meegedaan aan de Friese kampioenschappen jazzdans. Die vonden plaats in de Trije in Franeker. Het evenement gold als meetmoment voor de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy. Er volgt nog een officiële kwalificatie. De dansers lieten in Franeker in groepsverband hun choreografie zien. Zij dansten niet alleen voor publiek, maar ook voor een zeskoppige jury. Die lette op punten als; moeilijkheidsgraad, presentatie, technieken en gelijkheid. Anders dan dat de naam doet vermoeden werd er niet persé op jazzmuziek gedanst. De muziekkeuze was in handen van de trainster, die tevens de choreografie bedacht. Zij hielden bij hun keuze vooral rekening houden met de belevingswereld van de dansers. (Foto’s Marcel Teensma)

Lees verder »