Hendrik Muurling wint het 20ste Knock-out toernooi

OOSTERZEE – Traditioneel begint het knock-out toernooi van de biljartvereniging Pommerance in Café Restaurant Tjeukemeer te Oosterzee met de loting. Nico de Jong, plaatsvervangend voor zijn vader Jan de Jong die vorig jaar het toernooi won, lootte de 44 deelnemers tegen elkaar. Op vrijdag werden de eerste partijen gespeeld die konden rekenen op veel belangstelling. Zoals altijd was de spanning wat groter dan normaal omdat de spelers zich geen slechte wedstrijd konden veroorloven in het knock-out systeem. Na de eerste ronde was het deelnemers veld dan ook gehalveerd en 24 spelers gingen door naar de 2 e ronde. Nieuw dit jaar was dat de finale ook op zaterdag werd gespeeld. De 2 e en 3 e ronde was knock-out en daarna waren er 2 poules van 3. De winnaar van poule 1 kwam tegenover de winnaar van poule 2 in de finale. Dit gebeurde ook met de nummers 2. Deze...

Lees verder »