Jaarlijks biljarttoernooi Biljartclub Buitenpost

BUITENPOST – Afgelopen zaterdag werd het jaarlijkse biljarttoernooi van Biljartclub Buitenpost georganiseerd: het “Open kampioenschap Achtkarspelen Libre” voor spelers tot een moyenne van 3 caramboles per beurt. De deelnemers proberen daarbij in drie partijen van 15 beurten zoveel mogelijk caramboles te maken. Aan het eind van de dag wordt voor elke speler berekend hoeveel procent hij daarbij ten opzichte van zijn opgegeven gemiddelde heeft gescoord. Iedereen heeft dus daarbij kans het toernooi op zijn naam te schrijven, als hij zich maar verbetert ten opzichte van zijn moyenne. Ter gelegenheid van het toernooi waren de drie biljarts van nieuwe lakens voorzien door de firma Popma uit Garyp, zodat ieder het maximale uit zijn spel kon halen. Er werd door 39 deelnemers gespeeld in twee poules. De A poule met een moyenne van 2,0 en meer en een B poule. De wedstrijdleiding berustte, zoals gewoonlijk, bij Wim Meijer. Alle resultaten werden verzameld...

Lees verder »