Kennismaken met korfbal op Kangoeroe-evenement KV Drachten

DRACHTEN – Het grootste Kangoeroe-evenement van het Noorden vond zaterdag plaats bij KV Drachten. Maar liefst tweehonderd kinderen, tussen de drie en de vijf jaar, waren tussen half tien en half twaalf ‘s ochtends welkom om op een speelse manier kennis te maken met de korfbalsport. Korfbalverenigingen uit heel Noord Nederland kwamen naar de Snij Noordhal om met de kangoeroes korfbalspelletjes te spelen die te maken hadden met het thema Reis door de jungle. In tien ronden werd er onder andere olifantentikkertje gespeeld, bananen verstopt, kokosnoten gegooid, getijgerd en dierenmaskers versierd. Voor KV Drachten was de organisatie een heel karwei, maar de korfbalvereniging vind het elk jaar weer een ontzettend leuk en groots evenement dat de korfbalsport op de kaart zet, maar vooral ook zorgt voor ontzettend veel plezier.

Lees verder »