Lopen voor beginners in Bilgaard

LEEUWARDEN – Hardlopen is leuk, ook als je geen ervaren kilometervreter bent. Bovendien: iedere hardloper is ooit een keer met lopen begonnen. Dat geldt ook voor de duizenden lopers die in mei weer aan de start staan voor de elfde editie van LOOP Leeuwarden. Voor die groep onervaren lopers organiseren LOOP Leeuwarden en de Atletiekvereniging Lionitas hardlooptrainingen waarin je de lol van het hardlopen kunt ontdekken. Want er zijn nog steeds veel mensen die ten onrechte denken dat hardlopen niets voor hen is. Een korte serie trainingen voor beginnende lopers in de eigen wijk moet die groep er van overtuigen dat hardlopen leuk is. De ervaren hardlooptrainers Yke Schouwstra en Jeanette Huitema van Lionitas trekken de wijken in om zeven weken lang een uur lang hardlooptraining te geven. Naast de trainingen geven ze de deelnemers tips over hardlopen. Door een goede opbouw van de training willen Yke en Jeanette blessures...

Lees verder »