Luuk Veldman Nederlands kampioen 50 meter vlinder

EINDHOVEN – Luuk Veldman is Nederlands kampioen geworden op de 50 meter vlinderslag. Het was een van de daverende verrassingen op de vierde en laatste dag van het NK zwemmen voor Jeugd en Junioren te Eindhoven. De zwemmer van Orca wist dankzij zijn supersnelle 24,88  meer dan een halve seconde van zijn persoonlijke record af te zwemmen. Veldman revancheerde zich daarmee enigszins voor zijn 50m rugslag van de zaterdag. Toen ging Veldman tot de laatste 10 meter aan de leiding en moest hij niet alleen de winst, maar zelfs alle drie de medailles aan de concurrentie laten. Op de tweede dag was hij dichtbij de overwinning op de 200 meer vlinderslag. In een bloedstollende finale in de jeugdcategorie ging Veldman lang aan de leiding. Uiteindelijk moest de Havo-scholier van het Bogerman uit Sneek in PSV-zwemmer Ruben de Ridder, zijn meerdere erkennen. Maar met de manier van racen en de tijd van...

Lees verder »