NK Junioren en Mass Start in Thialf

HEERENVEEN – Jaarlijks vindt het NK-Junioren plaats voor Junioren-C, B en A’s. Dit seizoen in het vernieuwde Thialf.Een intensief toernooi waar al met al een kleine 200 deelnemers aan de start zullen verschijnen. Naast dat er Nationale Allround-titels zijn er ook Nationale Afstands-titels te behalen, voor Junioren A en B voor de afstanden 500, 1000 en 1500m én uiteraard ook in iedere categorie Nationale Mass-start titels.De Junioren-C rijden op vrijdagavond 2 afstanden, de 500m en de 1500m. Daarnaast zal een Team Sprint (pilot) wedstrijd voor Junioren-C worden gehouden waarin gemende teams 3 ronden rijden waarbij na elke ronde 1 teamlid afvalt. De laatst overgebleven rijder (met transponder) is tijdbepalend.De Junioren-B starten hun wedstrijd op zaterdag en rijden die dag een 500 en 1500m. Op zondag vervolgen zijn met een 1000 en 3000m. De dag wordt voor de Junioren-B afgesloten met een Mass-start Dames en een Mass-start Heren, elk over 10...

Lees verder »