Orca-zwemmer Veldman Nederlands kampioen 50m vlinderslag

LEEUWARDEN – Luuk Veldman heeft zondag, op de vierde en laatste dag van het NK zwemmen voor Jeugd en Junioren te Eindhoven, voor een daverende verrassing gezorgd door de 50m vlinderslag bij de jeugd op zijn naam te schrijven. In een supersnelle 24,88 wist hij meer dan een halve seconde van zijn persoonlijke record af te zwemmen. Veldman revancheerde zich daarmee enigszins voor zijn 50m rugslag van de zaterdag. Toen ging Veldman tot de laatste 10m aan de leiding en moest hij niet alleen de winst, maar zelfs alle drie de medailles aan de concurrentie laten. Joyce Kuipers kende een soortgelijke revanche. Viste ze zaterdag nog met 0,02 seconde naast de medailles op de 50m schoolslag, op de zondag was het raak. Met 2.36,47 op de 200m schoolslag stelde ze niet alleen haar persoonlijke record ruim drie seconden sneller. Ook hoefde ze in de jeugdcategorie alleen maar Rosey Metz uit...

Lees verder »