Persoonlijke record en medailles voor FZC ’54 bij Friese Vijf wedstrijd

FRANEKER – Diverse zwemmers van FZC ’54 hebben zaterdag hun persoonlijke record verbeterd bij de derde Friese Vijf wedstrijd of een medaille behaald. De wedstrijd vond plaats in Bloemketerp in Franeker. Hieronder een door FZC ’54 ingestuurd verslag. In totaal 26 zwemmers stonden er aan de start voor de derde Friese Vijf wedstrijd van dit zwemseizoen. Thuisbad Bloemketerp was zaterdagmiddag het toneel waarop het allemaal moest gaan gebeuren. Onder het toeziend oog van heel veel ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere toeschouwers, zwommen de Franekers de sterren van de hemel. Het ene persoonlijke record na het andere sneuvelde, waarbij een aantal eruit sprongen. ViënnaDelea, net ziek geweest, verbeterde haar tijd op de 25m vrije slag met maar liefst 3,5 seconde. Datzelfde presteerden Thomas Haitsma en Hessel Postma op de 50m rugslag. Auke Grondsma liet zien dat je, ook al zwem je al heel wat jaren, je nog steeds buitengewoon...

Lees verder »