Petitie moet voorgevel oude Ambachtsschool aan de Wuiteweg redden

DRACHTEN – De voorgevel van de oude Ambachtsschool aan de Burgemeester Wuiteweg moet behouden blijven. Dat vindt Janny de Boer (56), en met haar al 127 ondertekenaars. Tekst en foto Fokke Wester Janny de Boer uit Drachten is op de site www.petities24.com een petitie gestart om in elk geval het voorste deel van de voormalige Lagere Technische School aan de Burgemeester Wuiteweg voor het nageslacht te behouden. De petitie is zaterdag geopend en heeft op dit moment (maandag 30 januari 12.16 uur) al 127 ondertekenaars. ,,Ek op myn Facebookside ha der al in hiele protte minsken op reagearre”, vertelt De Boer. Gomarus College Zoals eerder gemeld wordt het oude schoolgebouw gesloopt, om ruimte te maken voor de nieuwbouw van het Gomarus College. Volgens de gemeente verkeert het huidige gebouw in een dusdanig slechte staat, dat het te veel geld en energie moet kosten om het te bewaren. Ook heeft het...

Lees verder »