PiterRun & PiterWalk viert eerste lustrum

LIPPENHUIZEN – Op zaterdag 11 maart vindt de vijfde editie van de PiterRun & PiterWalk plaats. Het evenement dat Lippenhuizen en deelnemers uit de wijde omtrek in beweging brengt. Met een nieuw parcours, live muziek onderweg en geweldige catering op de mooiste plekken viert de organisatie dit lustrum. De route loopt door bos, heide en weide in het beekdal Koningsdiep. Wandelaars en hardlopers kunnen verschillende afstanden afleggen variërend van 21, 10,9, 6,1 en 1,5 kilometer (hardlopen) of 22,1 en 12 kilometer (wandelen). Het mooie van dit evenement is dat de deelnemers in de aankomstplaats Lippenhuizen op de bus stappen (gratis vervoer) en vervolgens onderweg op de gekozen startplek worden uitgezet om aan de tocht te beginnen. De langste afstand begint bij de Piterkerk in Ureterp, een monumentale kerk net buiten het dorp. De finish is op het sportveld van THOR (met douchegelegenheid). Het betreft een recreatieve loop en wandeltocht waar gezelligheid,...

Lees verder »