Recensie: Expositie in Kunsthuis Loof

Expositie ZUIDNOORD NOORDZUID bij Kunsthuis LOOF, Gorredijksterweg 73 in Jubbega. Tot en met 5 februari. Brussels loof met appelmoes. Het lijkt een vreemde combinatie, maar het smaakt naar meer, echt. Kunsthuis LOOF heeft het onorthodoxe gerecht op dit moment op het menu staan. Uit het zuiden haalt de galerie namelijk kunstenaars naar hier, die voor de lopende expositie collega’s hebben gevonden in het noorden. Een gerecht dat geen extra specerij of kruid nodig heeft om uitstekend te smaken. De witlof kan de saus van moes gebruiken, want de kunst van zuid en noord laat zich smaakvol mengen. Maar de tentoonstelling is geen mengelmoes geworden, uit de combinatie van tegengestelde polen is een geheel ontstaan. De werken passen welhaast naadloos op elkaar, niet qua werkwijze maar wel voor wat betreft emotie en gedachtegang. In eerste instantie lijkt het allemaal te gaan om het landschap. De werkelijk zichtbare omgeving en het vergezicht...

Lees verder »