Subsidie voor producties meertaligheid

Organisaties kunnen vanaf 31 januari een subsidie aanvragen voor culturele producties op het gebied van meertaligheid. Het gaat om taalprojecten voor zowel kinderen, ouderen, wetenschappers als recreanten. Er is in totaal € 100.000 beschikbaar.De producties worden onderdeel van het open programma van Lân fan Taal. Lân fan Taal is één van de grootste programma’s van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.Projecten die in aanmerking komen voor een bijdrage zijn gericht op het samen beleven van taal en meertaligheid. Bijvoorbeeld het organiseren van een workshop gedichten schrijven en het maken van muziektheater in een streektaal. Gedeputeerde Sietske Poepjes: “Mei dit projekt wurdt taal yn al syn fasetten útljochte, foar elkenien yn in de mienskip. En mei dizze regeling kinne ferskate organisaasjes mei goede ideeën in bydrage oan dat oanbod leverje.”SubsidieregelingDe subsidieregeling wordt in 2017 drie keer opengesteld. De eerste periode is 31 januari 2017 tot en met 28 februari 2017. Voor...

Lees verder »