Triasser Brunsman goed voor hoogste notering ooit op WK Junioren

LEEUWARDEN – Het Wereld Kampioenschap Junioren Shorttrack in Innsbruck is voor Jasper Brunsmann zeer succesvol  verlopen. Met een 9de plaats in het eindklassment haalde Brunsmann de hoogste notering ooit gereden door een Nederlandse Junior Men. Clubgenoten Leon Bloemhof (16de in 2015), Itzhak de Laat (14de in 2014) en Tjerk de Boer (11de in 2016) gingen Jasper voor op dit grote toernooi. Op de 1500 meter wist Brunsmann het afgelopen weekend de A-finale te behalen met daarin een knappe 4de plaats. In de halve finale van de relay liep het Nederlands junioren team – met daarin Brunsmann – tegen een penalty aan. De tijd die de jongens reden was anders goed geweest voor een nieuw Nederlands juniorenrecord relay. Op de 1000 meter reed Brunsmann een dik persoonlijk record van 1.25,33 dat korte tijd goed was voor een nieuw Nederlands record. Landgenoot Bram Steenaart (SVU) reed in de volgende rit echter tweehonderdste...

Lees verder »