VAKwerk Dokkum succesvol beëindigd

Verrassend Ambachtelijk Kunstzinnig werk; dat is er de afgelopen drie en een half jaar zichtbaar geweest in de binnenstad van Dokkum. Rixte Kuipers en Janne Hamstra zorgden ervoor dat er, met fijne medewerking van eigenaren van leegstaande winkelpanden maar liefst 51 verschillende kunstenaars uit onze regio zichtbaar werden. U hebt ze aan het werk kunnen zien de schilders, vilters, keramisten, leerkunstenaar, houtbewerker, dichter, preparateur, quiltster, beeldhouwster, fotograaf, glasatelier, tassenontwerpster, schrijfster, styliste, storyteller, meubelstoffeerster. Fantastisch is het dat er op dit moment vijf voormalige VAKwerkers definitief in de binnenstad zitten met hun eigen bedrijf. Het betreft: MOOIwerk, het Rariteitenkabinet en keramiekatelier Adiantum.Gezien de teruglopende leegstand in de aanloopstraten in Dokkum en de mogelijkheid om iedere keer roulerend, nieuwe verrassende kunstenaars zichtbaar te laten zijn is het nu tijd om VAKwerk Dokkum als project te stoppen. Het organiseren van een eenmalig evenement behoort tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend zullen de VAKwerkers dan van...

Lees verder »