Vaste klanten nemen afscheid van Harm Hijlkema

HEERENVEEN – Herenkapper Harm Hijlkema (67) zette vrijdag een punt aan zijn 50-jarige loopbaan als herenkapper. Heel wat vaste klanten kwamen langs  in de salon aan de Koningin Juliamaweg voor een laatste knipbeurt en zij namen op hun beurt een attentie voor de scheidende kapper mee. Onder hen was horeca-ikoon Frans Koning. Hij trakteerde onder andere op een kruik Heerenburg, een kruidenbitter van eigen merk. Hijlkema kijkt terug op een prachtig leven, want het vak van kapper heeft hij altijd met liefde uitgeoefend, liet hij kortgeleden tijdens zijn afscheidsinterview in deze krant al weten. ,,Mijn motto is altijd geweest dat ik een kapsalon wilde vol gezelligheid. Een plaats voor mensen om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en bij te praten. Daarom heb ik ook nooit een grote salon gewild. Want dan verlies je het directe contact met de klant. ’’ De vaste klanten kunnen vanaf vandaag terecht bij Monique Scholten-Hijlkema,...

Lees verder »