VVD wil duidelijkheid voor initiatiefnemers

LEEUWARDEN – De Provinciale Statenfractie van de VVD heeft aan het college van GS vragen gesteld over de wijze waarop initiatieven vanuit de samenleving door de provincie worden behandeld. De aanleiding hiervan is een aantal initiatieven waarbij initiatiefnemers niet meer weten waar ze aan toe zijn. Na het melden van een initiatief bij de provincie blijkt het traject wat moet worden doorlopen moeilijk en onnavolgbaar. Op dit moment speelt het initiatief om het snel varen op het Bergummermeer weer mogelijk te maken. Maar ook bij andere initiatieven zoals Holwerd aan Zee, Bruisend Hallum en rondom het Tjeukemeer wisten degenen die zich inzetten voor het initiatief niet wat ze moesten doen om het initiatief bij de Provincie verder uitgevoerd te krijgen. De VVD maakt zich hier zorgen over. Juist deze coalitie daagt de mensen uit om zelf het initiatief te nemen en met voorstellen te komen. Wie A zegt moet ook...

Lees verder »