Waterpoloheren FZC ’54 ruim langs Orca Leeuwarden

FRANEKER – De waterpoloheren van FZC ’54 hebben zondag ruim gewonen van Orca uit Leeuwaren. In Franeker werd het 10-4. Hieronder een door de ploeg ingestuurd verslag. Na het gelijkspel in afgelopen september, wilde FZC zich revancheren in deze wedstrijd. Dit leek een pittige opgave te worden nu er een vijftal belangrijke spelers misten. De eerste periode startte fel met een aantal overtredingen tot gevolg. Orca profiteerde van een man-meer-situatie en beet het spits af met de 0-1. Nog geen halve minuut later zag Auke Sijbesma ruimte om weer op gelijke hoogte te komen: 1-1. Daaropvolgend zorgden twee aanvalsituaties van Franeker voor een voorsprong van 3-1. Kort voor rust wist Orca nog een doelpunt te forceren. Ook de tweede periode werd er regelmatig een U20 uitgedeeld door de scheidsrechter. FZC slaagde er echter niet in om te profiteren van de ruimte voorin. Robin de Visser wist uiteindelijk het net te...

Lees verder »