Zaterdag open dag: Old school wordt new school Kantoorpand woningcorporatie Accolade

HEERENVEEN: Woningcorporatie Accolade heeft haar kantoorpand in Heerenveen verduurzaamd en ingericht voor Bewust Werken. Het monumentale schoolgebouw uit 1958 is nu energiezuiniger en duurzamer. Het is een plek waar ontmoeten centraal staat. Niet alleen voor medewerkers en klanten. Er is ook plek voor ondernemers. Want het moderne pand aan de Van Kleffenslaan ‘De Kas’ ging mee in de aanpak. Op zaterdag 4 februari openen ze voor iedereen de deuren. Duurzame stappen, ook voor huurwoningen Accolade wil duurzaamheid verankeren in haar organisatie. Als corporatie met 16.000 huizen kan zij veel verschil maken. Elke stap telt, vinden zij. Bij de verduurzaming werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale, natuurlijke en hergebruikte materialen. Zo gebruikten ze hout uit sloopwoningen voor tafels en wanden. Ze hergebruikten kantoormeubilair, isoleerden met vlas en gebruikten verf op biologische basis. Veel van deze aanpassingen wil de corporatie ook toepassen bij haar huurwoningen. Terugverdientijd  In het vernieuwde pand is...

Lees verder »