Zeven Nederlandse titels voor zwemmers SG FZC ’54/De Vikings

EINDHOVEN – De zwemmers van SG FZC ’54/De Vikings hebben zeven titels behaald bij de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen in Eindhoven. Er werden zeven gouden, zeven zilveren en vier bronzen medailles mee teruggenomen naar Harlingen en Franeker. Hieronder een door SG FZC ’54/De Vikings zelf ingestuurd verslag. De grootste gouddelver was Noa Teuben. De Harlingse won maar liefst zes keer goud. Het jonge talent was de snelste van Nederland op de 200 meter wisselslag, de 50 meter, 100 meter en 200 meter schoolslag en de 50 meter en 100 meter vrije slag. Daarnaast won ze nog vier keer zilverop de 50 meter en 100 meter rugslag, de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Hessel Broekstra maakte ook indruk door op de 100 meter schoolslag Nederlands Kampioen te worden. De in Wijnaldum wonende zwemmer zwom daarnaast nog naar zilver op de 100 meter vrije slag en de 50...

Lees verder »