De Vries en De Jong populairste achternamen in Friesland

In Nederland komen de achternamen De Jong, Jansen en De Vries het vaakst voor. Maar geldt dat ook voor Friesland? Telefoonboek.nl dook in haar database en onderzocht de meest voorkomende achternamen bij tien Friese plaatsen.De Vries en De JongHet antwoord luidt: redelijk. Vooral De Vries en De Jong komen vaak voor in de top drie. De Vries is in Leeuwarden (195 vermeldingen), Drachten (157), Franeker (48), Wolvega (64) en Lemmer (43) zelfs de populairste achternaam. De Jong is de grote winnaar in Sneek (117), Heerenveen (112), Joure (82) en Dokkum (58). Jansen komt niet voor in de top drie van deze tien Friese plaatsen.DijkstraHarlingen houdt er een andere nummer één op na: hier is Dijkstra (43) de populairste achternaam. Overigens komt Dijkstra in Leeuwarden op plaats twee en in Heerenveen en Dokkum op plaats drie. Een andere naam die in Friesland vaak voorkomt is De Boer: deze komt drie keer...

Lees verder »