Drie nieuwe films bij Slieker Leeuwarden

LEEUWARDEN – A Quiet Passion, The Violin Teacher en Madeliefjes zijn vanaf deze week te zien in Slieker. Daarnaast is er weer een Alma-Tadema-Special: Exodus – Gods and Kings. A Quiet Passion is de poëtische biografie van de negentiende-eeuwse Amerikaanse dichter Emily Dickinson, gespeeld door Cynthia Nixon. Emily Dickinson zet zich vanaf haar vijftiende af tegen haar puriteinse omgeving, tot groot ongenoegen van haar vader. Ze ontwikkelt zich uiteindelijk tot een groot dichteres en feministe, waarvoor ze inspiratie put uit een combinatie van zelfhaat en het verwerpen van de klassieke rolpatronen. Do 2, 14:45 / za 4, 19:00 / zo 5, 14:30 / di 7, 14:30 / wo 8, 20:00 The Violin Teacher  gaat over violist Laerta. Als hij door de zenuwen zijn auditie verprutst voor het gerenommeerd symfonieorkest van São Paolo, moet hij gedwongen uitzien naar een andere baan. Het enige wat hij kan vinden is die van muziekleraar in...

Lees verder »