Echtpaar Slager-van Dijk zestig jaar getrouwd

METSLAWIER – Het echtpaar Slager-van Dijk uit Metslawier vierde dinsdag 31 januari een bijzonder feit. Het stel was die dag namelijk precies zestig jaar getrouwd. Behalve de familie bracht ook burgemeester Marga Waanders dinsdag een bezoek aan het echtpaar om ze te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Uit handen van de burgemeester ontvingen ze een bos bloemen en een ingelijste kopie van de huwelijksakte. Meneer en mevrouw Slager-van Dijk leerden elkaar meer dan zestig jaar geleden kennen. Meneer Slager, inmiddels 87 jaar oud, was geboren en opgegroeid in Blije. Mevrouw Van Dijk (82) was afkomstig uit Hallum. In 1957 gaven ze elkaar in Ferwerd het jawoord. Het echtpaar woonde op diverse plaatsen in het noorden van Friesland, maar kwam uiteindelijk in Dongeradeel terecht. Vanaf 1994 woont het stel in het dorp Metslawier. Het echtpaar kreeg vier kinderen, vele kleinkinderen en is inmiddels ook een achterkleinkind rijker. Meneer Slager was het...

Lees verder »