Een kijkje in de buik van zwangere juffen

Dinsdagmiddag brachten kinderen van CBS de Bining een bezoek aan Echopraktijk Tineke in Oudwoude. De kinderen van unit 1 en 2 van CBS de Bining in Westergeest zien de buik van juf Marrit en juf Margrietha iedere maand wat dikker worden.Dat is niet zo vreemd, want beide juffen verwachten een baby. De kinderen op school werken rond het thema ‘mijn lichaam’ en grijpen deze kans om een kijkje te nemen ‘ín het lichaam’ en naar ‘een klein baby’tje’ maar wat graag aan!Echoscopiste Tineke de Vries uit Oudwoude heeft de kinderen in kleine groepen ontvangen in haar praktijk. Vol verwondering zien de kinderen via een echo de baby in de buik op het beeldscherm verschijnen.Op de 3D foto konden ze de baby heel duidelijk zien. De kinderen hebben ook geluisterd naar het hartje van de baby.Als afsluiting mochten de kinderen bij juf Marrit kijken of de baby een jongen of een...

Lees verder »