Enge Buren spelen muzikaal cabaretprogramma in De Lawei

DRACHTEN – Enge Buren komen zaterdag 11 februari naar De Lawei. Om 20.15 uur brengen zij hun nieuwe, muzikale cabaretprogramma Ruk!. Op anarchistische wijze verweven de Buren acts, sketches en muzikale stijlen tot een zinderende show. Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen? Waarom raakt zij meer verrukt door de harmonie en romantiek, waar hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of is deze stelling slechts gebaseerd op een generaliserend vooroordeel? Enge Buren gaan kijken of ze het publiek muzikaal kunnen laten omdenken. Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil, die uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan.

Lees verder »