Expositie Alfabetproject Corrie Grupstra in bibliotheek

HEERENVEEN – Van zaterdag 11 februari tot en met zaterdag 11 maart exposeert Corrie Grupstra haar bijzondere  boeken met fotoportretten in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.Samen vormen zij het eindresultaat van het Alfabetproject, in 2014 geïnitieerd door het tijdschrift De Moanne. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom.Bij het Alfabetproject werd kunstenaars gevraagd om aan een zelfgekozen letter een nieuwe vorm te geven, zodat er een nieuw alfabet in de vorm van kunst zou ontstaan. Corrie Grupstra koos voor de letter C, onder meer omdat die klinkt als ‘see’, het Friese woord voor zee. De zee is haar thuis, in het bijzonder de meest westelijke punt van Ameland. In het Fries bestaan geen woorden die met een C beginnen, maar wel zijn er Friese namen met de C als eerste letter.Zo kwam Corrie op het idee om...

Lees verder »