Grote deelname 48e Solistenconcours Femuza

IJLST – Voor het 48e Solistenconcours zaterdag 11 februari in de Stadslaankerk in IJlst hebben zich 50 solisten en ensembles ingeschreven. De deelnemers komen niet alleen uit de gemeente Súdwest-Fryslân, maar ook van buiten deze gemeente. De vakjury bestaat uit Angelica Braam en Gosse Reijenga. Vanwege de grote deelname is de het deelnemersveld verdeeld over een middag- en een avondprogramma. Tijdens het middagprogramma spelen deelnemers tot en met vijftien jaar en ‘s avonds staan deelnemers vanaf 16 jaar geprogrammeerd. De jury bestaat uit Angelica Braam en Gosse Reijenga Ook dit jaar maken de solistenconcoursen van de federaties onderdeel uit van “Route Klank fan Fryslân”. Hierbij hebben de Federaties van Muziekverenigingen, de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) en Keunstwurk/fulkaan de handen ineengeslagen. Deelnemers aan de federatieve solistenconcoursen kunnen een silvercard bemachtigen. Hiermee hebben zij toegang tot de “fulkaanCLASS” en “De Klank fan Fryslân” (blazers) of “De Slach fan Fryslân” (slagwerkers). Winnaars...

Lees verder »