,Het is hiet echt niet alleen maar treurnis’

HEERENVEEN – Ondersteuning en begeleiding bieden aan mensen  die leven met kanker. Of die er in hun omgeving mee te maken hebben. Dat is kortgezegd de missie van De Skulp. Op 4 februari is het precies een jaar geleden dat de stichting z’n deuren opende aan de Thialfweg 43 in Heerenveen. In dat jaar heeft de stichting bewezen in een behoefte voorzien: Zo komt inmiddels een dikke 200 gasten regelmatig langs. ,,We zijn er  niet alleen voor mensen die kanker hebben, maar ook voor hun familie, nabestaanden en mantelzorgers,’’ benadrukt coordinator  en initiatiefneemster Marijke Kramer. ,,Ze kunnen aan de Thialfweg niet alleen terecht voor een praatje, maar ook voor allerlei activiteiten en workshops.’’ Op 4 februari is het Wereldkankerdag waarbij het thema ,aandacht voor de naasten’ is. In dat kader houdt  De Skulp een open dag waarbij een  flink aantal activiteiten op stapel staan. Tussen elf en vier kan men...

Lees verder »