Jeugdafdeling toneel Bantega en Oosterzee gezamenlijk op planken

BANTEGA – Afgelopen zaterdag stonden maar liefst 29 kinderen geschminkt, verkleed en vol spanning achter de coulissen op het toneel van De Pomp in Bantega. Een aantal maanden is er flink gerepeteerd en zaterdag was de grote finale; optreden voor een overvolle zaal.   De jeugd van 10 t/m 12 jaar beet het spits af met een Fries stuk ‘Trammelant om ‘n diamant’, een stuk geschreven door Popke Popma. 12 kinderen speelden op indrukwekkende wijze het verhaal over een gestolen diamant. Uit de kroon van de koning mistte een diamant, alle verdenkingen en zelfs astrale verbindingen wezen een verdachte aan; keukenhulp Pol. Uiteindelijk was juist Pol degene die een tweetal dames op heterdaad betrapte op diefstal. De verdwenen diamant kwam uiteindelijk op een hele andere wijze weer voor het licht.   De jeugd van 13 jaar en ouder speelde ‘Ikke net’ geschreven door Gustav Ernst; allemaal verschillende sketches meestal in...

Lees verder »