Klankconcert in It Hûs fan de Dichter

HANTUM – Zondag 19 februari is iedereen weer van harte welkom in It Hûs fan de Dichter aan De Terpen 27 te Hantum. Tijdens de eerste SNEINSRÊST in 2017 is er een verstild programma met als thema; de vier elementen, een meditatieve klankreis waarbij men, in alle rust, kan luisteren naar de klanken van onder andere fluit, lier, klankschalen, rainsticks, diverse trommels en andere instrumenten. Klanken zijn niet alleen zintuiglijk hoorbaar, maar ook voelbaar in het lichaam. Zodoende kan klank zowel een ontspannende als een opwekkende werking hebben. Hoe meer het lichaam zich ontspant des te dieper de heilzame werking van de klank. De vier elementen passen bij de tijd van het jaar, waarin het licht terugkeert en de aarde weer vruchtbaar wordt. Het concert wordt gegeven door Anne Hoekstra en Janke Haga uit Leeuwarden, die regelmatig zgn. klankbaden op verschillende locaties geven. Voorafgaande aan het concert geeft Akke Brouwer...

Lees verder »