Leeuwarder theatersportderby in ‘t Knooppunt

LEEUWARDEN – Dames Onder Elkaar Theatersport speelt vrijdag 3 februari haar eerste theatersportwedstrijd in wijkcentrum ‘t Knooppunt in Leeuwarden. De avond begint om 20.00 uur. De avond staat in het teken van improvisatietheater. De voorstelling gespeeld in wedstrijdvorm. ,,Tijdens de theatersportwedstrijd zullen twee teams van vier spelers elkaar uitdagen tot het spelen van geïmproviseerde scènes,” legt presentator Simone de Milde uit. ,,Op basis van suggesties uit het publiek creëren de spelers ter plekke een nieuwe fictieve wereld. Vaak met een lach, soms ook met een traan. De wedstrijd wordt gejureerd door twee strenge, doch rechtvaardige rechters. Het publiek mag de rechters bekogelen met natte sponzen als men het oneens is met het juryoordeel. Het publiek is dus echt onderdeel van de voorstelling.” Dames Onder Elkaar (DOE) Theatersport werd in 2014 opgericht door vijf jonge improvisatieacteurs. Jaarlijks spelen zij meerdere improvisatietheatervoorstellingen op diverse locaties in het gehele land. Meer informatie op de...

Lees verder »