Nieske Ketelaar stopt na herstel als wethouder van Smallingerland

DRACHTEN – Wethouder Nieske Ketelaar heeft het Smallingerlandse college van burgemeester en wethouders gevraagd haar ziekteverlof met nog eens zestien weken te verlengen. Na haar herstelt stopt ze als wethouder. Het college heeft vanochtend besloten het ziekteverlof van wethouder Nieske Ketelaar te verlengen. Zoals eerder gemeld is Ketelaar al enige tijd met ziekteverlof als gevolg van een burn out. Hoewel het herstel op dit moment voorspoedig verloopt heeft een volledig herstel nog enige tijd nodig. Het college heeft daarom op verzoek van wethouder Ketelaar een tweede termijn van maximaal 16 weken verlof aan haar verleend. Dit betekent dat aan de raad wordt voorgesteld om de tijdelijke vervanger wethouder Roel Haverkort opnieuw te benoemen. Wethouder Ketelaar heeft daarnaast aangegeven dat zij op het moment dat zij volledig hersteld is haar functie als wethouder neerlegt. Na een periode van bijna 11 jaar waarin zij met volledige inzet en enthousiasme haar functie heeft vervuld,...

Lees verder »