Nieuw Gezondheidscentrum aan de Morra officieel geopend

DRACHTEN – Het nieuwe Gezondheidscentrum in Drachten heeft een positieve uitwerking op de zorg voor de bewoners in de omgeving. Dat zeggen de betrokkenen die het centrum hebben opgezet. Het centrum werd afgelopen vrijdag officieel geopend door burgemeester Tjeerd van Bekkum. In het gezondheidscentrum aan de Morra 39-41 komt zorg van huisartsenpraktijk Van Bracht & Dorgelo, fysiotherapie Fitaal en thuiszorg van De Friese Wouden onder één dak samen. De burgemeester gaf in zijn speech aan dat het goed is, dat de zorg dichtbij is. De gemeente Smallingerland gelooft in zorg in de wijk en is dan ook blij met het nieuwe centrum aan de Morra. Korte lijnen  Het voordeel van samen in één gebouw is vooral het snelle onderlinge contact en de korte lijnen, ook voor patiënten. ,,Je loopt gemakkelijk bij elkaar naar binnen om te overleggen over de zorg die een patiënt nodig heeft”, aldus huisarts Mark van Bracht. Patiënten...

Lees verder »