Nieuwe appartementen aan Oude Koemarkt

SNEEK – In de binnenstad van Sneek worden 31 appartementen gebouwd. Onder de vleugels van beheer- en onroerend goedmaatschappij It Ûleboerd worden de woningen met behoud van de oude gevels gebouwd aan de Oude Koemarkt/Zuidend en Grootzand. Wim en Hilda Nijholt-van der Wal van It Ûleboerd, beter bekend van Woonstede Planontwikkeling, ontvouwden vanmiddag hun plannen. Onder hun leiding werden op de locatie rond de Oude Koemarkt jaren terug oude pakhuizen, opslagruimten en kantoren aan de Oude Koemarkt en Zuidend verbouwd tot woningen met bedrijfsruimten. Nu zijn die panden gedateerd en de verhuurmarkt voor winkel- en kantoorpanden krimpt. Hierbij komt dat het kernwinkelgebied steeds compacter wordt en zich verplaatst. Met de ontstane leegstand ligt de verpaupering op de loer. Daarnaast groeit de vraag naar wonen in het centrum. It Ûleboerd gaat daarop inspelen met de realisatie van de nieuwe appartementen. Van de panden Grootzand 81 en 83 en Oude Koemarkt 38A...

Lees verder »