Onderwijs Singelland in RTL-programma LifestyleXperience

DRACHTEN – Het tv-programma LifestyleXperience heeft een bezoek gebracht aan vier locaties van Openbare Scholengemeenschap Singelland om opnames te maken voor een educatiespecial. In dit item zijn medewerkers en leerlingen aan het woord over onder meer de digitale manier van lesgeven. Het Drachtster Lyceum, Singelland VHS, Singelland Burgum en VO-Surhuisterveen zijn op zondag 5 februari om 14.20 uur te zien bij RTL4. Tijdens het infotainment tv-programma LifestyleXperience komen wekelijks informatieve en innovatieve onderwerpen naar voren. Dit keer worden de ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs belicht. Tijdens de opnames bij de vier locaties van Singelland staat onder meer de manier van lesgeven centraal, waarbij leerlingen bijvoorbeeld gebruik maken van een tablet en de docent een dashboard bedient in het lokaal. Door middel van digitale lesprogramma’s wordt er steeds meer maatwerk geleverd. Ook is er aandacht voor zelfstandig werken of juist samenwerking zoeken met andere partijen, bijvoorbeeld buiten de school.  De combinatie van...

Lees verder »