Poëzieweek: workshop dichteres Tjitske Jansen voor mavoleerlingen CSG Liudger

DRACHTEN – Met haar gedichten weet dichteres Tjitske Jansen direct de aandacht van het publiekte trekken. Die ervaring hebben tweedejaars mavo van CSG Liudger, vmbo/mavo-locatie Splitting nu ook. In het kader van de Poëzieweek volgden de leerlingen op maandag 30 januari een workshop van de dichteres. De leerlingen gingen samen met Tjitske op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘wat zorgt ervoor dat een gedicht de aandacht van het publiek trekt?’ Volgens de leerlingen kwam het onder andere door de humor en het gevoel van gêne wat soms uit een gedicht spreekt. Voorzien van tips om de aandacht te trekken, gingen de leerlingen daarna zelf aan de slag met het schrijven van gedichten. Een leuke manier om met taal bezig te zijn en emoties te verwoorden.

Lees verder »