Valentijnsconcert Sneker Symfonie Orkest

OOSTHEM – Het Sneker Symfonie Orkest geeft zondag 12 februari om 16.00 uur een Valentijns concert in de Johanneskerk te Oosthem om 16.00 uur. Solisten zijn Marco en dochter Rixt Rypma. Het orkest staat onder de bezielende leiding van Tseard Verbeek. Het orkest heeft de afgelopen jaren een mooi repertoire opgebouwd van klassiek naar de wereld van film en lichte muziek. Tseard studeerde trompet en directie aan het conservatorium in Hilversum en Groningen. Hij is als docent verbonden aan het Centrum voor de Kunsten in Sneek. In het najaar van 2009 is Tseard gestart met het dirigeren van het SSO. Als solisten zullen optreden Marco Rypma (tenor) samen met zijn dochter Rixt. Marco studeerde klassieke zang en opera aan het conservatorium van Maastricht en docent muziek aan het conservatorium in Groningen. Rixt mag naast het viool spelen in het orkest ook graag zingen. Zij kreeg in eerste instantie les van...

Lees verder »