Zevendaagse kruidencursus botanische tuin De Kruidhof

In 2017 organiseert Botanische tuin De Kruidhof een zevendaagse kruidencursus. De cursus neemt je mee door het gehele proces van zaaien, kweken, oogsten en bewaren door het jaar heen. Mieke Willebrands van Miekes Kruidentuin verzorgt de cursus en werkt al ruim 40 jaar op biologische wijze met kruiden. Zij wil deze jarenlange kennis en ervaring graag delen.Kruiden zijn van alle tijden en steeds meer mensen ontdekken hoe belangrijk kruiden voor een gezond leven kunnen zijn. Maar welke kruiden kun je nu gebruiken en welk deel van het kruid is geschikt, hoe kan ik ze kweken, hoe gebruik je ze in de keuken en kun je eenvoudig zelf thuis huismiddeltjes maken? Allemaal vragen waar deze cursus dieper op in gaat.In zeven middagen leer je veel over de theorie van kruiden, maar ga je ook praktisch aan de slag, zowel in de kruidentuin als met het verwerken van de kruiden tot bijvoorbeeld...

Lees verder »