Naam Noardeast-Fryslân populair in online-peilingen

Inwoners van Dongeradeel, Kollumerland en Ferwerderadeel mogen vandaag de nieuwe naam van de fusiegemeente kiezen. Er kan gekozen worden uit Ie- en Lauwerslân, Dokkumerlân en Noardeast-Fryslân. Daarnaast brengen de inwoners ook een stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen.Uit meerdere online-peilingen die streekomroep RTV NOF deed blijkt dat de naam Noardeast-Fryslân het meest populair is. Daarna volgt Dokkumerlân (veel gekozen door inwoners van de stad), slechts een klein percentage van de respondenten geeft een voorkeur voor Ie- en Lauwerslân aan.De drie gemeenten zullen met ingang van 1 januari 2019 bestuurlijk fuseren. De commissie Naamgeving van de gemeenten heeft de drie genoemde opties uitgezocht uit 892 suggesties die deels door de bevolking zijn ingezonden. Op vrijdag 17 maart a.s. wordt bekend gemaakt welke van de drie namen de nieuwe gemeente krijgt, dit alles is live te volgen via het tv-kanaal van streekomroep RTV NOF.Naam Noardeast-Fryslân populair in online-peilingen

Lees verder » [post-views]