Alle kandidaten geslaagd voor EHBO-diploma bij Reddingsbrigade Lemmer

LEMMER Alle kandidaten zijn geslaagd voor het EHBO-diploma bij Reddingsbrigade Lemmer woensdag 19 april. Marjan Kelderhuis, Jamie van der Heide, Leonie Hof, Hartog van der Ploeg, Marrianne Brouwer,Harry Slump, Christa Rozema,Lennart Bolle en Evelina Hoekstra hebben het examen wat bij de EHBO-cursus hoort met goed gevolg afgelegd. Hiermee hebben zij hun EHBO-diploma behaald. De kandidaten hebben negen avonden onder leiding van F. Waninge getraind met de diverse aspecten van Eerste Hulp. In de cursus zijn kennis en vaardigheden onderwezen volgens de modernste inzichten. Het gaat om verantwoorde en adequate hulp aan een slachtoffer. Zo worden de kandidaten deskundig op het gebied van reanimatie met eventueel de inzet van een AED. De AED’s (Automatische Externe Defibrillator) zijn op steeds meer openbare plaatsen voorhanden. Verder leerden de kandidaten om bloedingen te stelpen en effectief om te gaan met het slachtoffer. Om alles zo realistisch mogelijk te makenzijn bij een aantal lessen ‘lotusslachtoffers’...

Lees verder »