Cambuur gaat voor eerste periodetitel sinds 2001

LEEUWARDEN – SC Cambuur speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen middenmotor RKC.  De Leeuwarders zijn samen met De Graafschap verwikkeld in de strijd om de vierde periode. De geel-blauwen hebben een veel beter doelsaldo (+16 tegenover +10) dan de Superboeren en hebben het periodekampioenschap daarom geheel in eigen hand. De laatste keer dat Cambuur een periodetitel wist te pakken dateert alweer uit december 2001 (!). Destijds was Kenneth Goudmijn de held van Leeuwarden na een 0-1 zege op bezoek bij Go Ahead Eagles. (Voor de goede orde: Cambuur werd in het seizoen 2012/2013 kampioen zónder periodetitel.) Niet inzetbaar Ricardo Kip (kuitbeen) heeft inmiddels minuten gemaakt bij de beloften en is dus op de weg terug. Delvechio Blackson kampt met een enkelblessure. Noureddine Boutzamar ontbreekt nasleep hoofdpijn na botsing) ontbreekt eveneens. Vermoedelijke opstelling Zeinstra, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman, Monteiro, Bakker, Lilipaly, Hoefdraad, Van de Streek, Tissoudali Arbitrage Het duel (aftrap 20.00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter...

Lees verder »